EMDR therapie in Almelo

Het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis kost tijd en energie. Vaak slaag je er in om het uiteindelijk een plek te geven. Alleen kan het zo zijn dat er beelden zijn die soms boven komen drijven en dat er emoties zijn die je ook blijven achtervolgen. Ik kan jou, door middel van Eye Movement Desensitization and reprocessing, afgekort EMDR helpen met dit verwerkingsproces.

De emotionele lading is er vanaf
“Annet heeft mij bijzonder goed geholpen. Ik zat nog met een groot stuk verdriet uit mijn jeugd waarvan ik dacht dat ik er goed mee kon omgaan maar wat mij steeds op onverwachte momenten opbrak. Al na een paar EMDR sessies bleek dat de emotie minder werd. De gebeurtenissen zijn niet weg maar de emotionele lading is er vanaf. Ik ben Annet heel dankbaar en kan haar van harte aanbevelen!”
Maria

De EMDR behandeling Almelo

Op dit moment staat EMDR therapie erg in de belangstelling als het gaat om trauma verwerkingen om angsten te reduceren. EMDR is een geprotocolleerde en wetenschappelijk bewezen therapie die jou helpt de ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Het doel van de methode is om je te bevrijden van de beelden en emoties die je nu nog dwars zitten van die ingrijpende gebeurtenis. Door een bilaterale stimulatie (oogbewegingen, tikjes via koptelefoon of tappen op benen) en het bewust opzoeken van je trauma kun je op een snelle en secure manier het trauma verwerken.

In het begin besteed ik aandacht aan de oorzaak en de achtergrond van je klachten. Tijdens de behandeling vraag ik je dan ook om terug te denken aan het beeld dat je de meeste spanning geeft. Ik laat je, met behulp van een aanwijsstokje, verschillende oogbewegingen uitvoeren. Dit stimuleert jouw beide hersenhelften om beter te gaan samenwerken En zo wordt de oude emotionele lading gewist om plek te maken voor een nieuwe positieve lading . Hoewel dit idee je misschien vreemd lijkt, is het een bewezen effectieve methode die ook jou kan helpen. Daarnaast werk ik met een speciale lamp en koptelefoon en tril eitjes die de bilaterale stimulatie optimaal benutten.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je een afspraak wilt maken.