Individueel relatiegesprek

Relatietherapeut Gea Schonewille

Je kan ook in je eentje bij mij terecht voor relatietherapie. Het is een uitstekende manier om toch je relatie te verbeteren. Want je kunt namelijk naar ‘jouw kant van het verhaal’ kijken. En in je eentje kun je ook al heel veel aan je relatie veranderen en verbeteren. Aangezien jouw partner reageert op jouw gedrag. En als je jouw gedrag gaat veranderen, dan kun je een andere relatie krijgen. Ook als je alleen bij mij komt, zonder partner!

Het kan zijn dat jij problemen ervaart, maar je partner het prima vindt zoals het allemaal nu gaat. Verspil je energie dan niet aan het overhalen van je partner om mee te komen. Erken dat jij tegen problemen aanloopt in de relatie die jij wilt gaan oplossen. Je bent daarvoor niet afhankelijk van je partner.

Twijfels over de relatie

Het kan ook zijn dat jij grote twijfels hebt over jullie relatie en daar graag eens met een ander, een onafhankelijk iemand mee over wilt praten. Een individueel relatiegesprek geeft je dan inzicht in jezelf, je eigen gedrag en de mogelijkheden die jij hebt om je relatie te verbeteren. En als je een ander inzicht verkrijgt dan help ik om een beslissing te nemen waar je anders misschien langer tegenaan zit te hikken.

Contact een relatietherapeut in omgeving Almelo

Mijn praktijk heeft op dit moment een wachtlijst, daarom adviseer ik je om een afspraak te maken bij relatietherapeut Gea Schonewille in Vroomshoop.

Verliefd op een ander

Wat ik ook vaak hoor is dat een van beide verliefd is geworden op iemand anders. En dat dat nu juist de reden is om iets te gaan aan de problemen die al langere tijd tussen jullie sluimeren. Je kunt eerst alles ook met mij alleen op een rijtje zetten als dit thema bij jou speelt.

Na de scheiding

Ook na een scheiding kun je nog problemen ervaren die betrekking hebben op je relatie. Het kan zijn dat je moeilijk los komt van je ex. Of dat jullie in een voortdurende strijd verwikkeld blijven. Zeker als je een ‘moeilijke partner’ had, kan een steuntje in de rug helpen.

Zonder je partner

De beslissing om alleen, zonder je partner te komen, is vaak het moeilijkst. De meeste mensen hebben de illusie dat je om een relatie te verbeteren je altijd twee mensen nodig hebt. Maar dat is niet waar. In je eentje kun je zo groeien dat het ook effect heeft op je partner. Bovendien stap je onmiddellijk uit de afhankelijkheid. Jij bepaalt of jouw gevoel de moeite waard is om er wat aan te gaan doen, of je partner het nou met je eens is of niet. En of je partner zich er voor wil inspannen of niet. Jij kiest voor jezelf!

Kracht

In onze individuele gesprekken staan jouw wensen en verlangens centraal. Onze aandacht is dus niet gericht op je partner en wat hij of zij allemaal fout doet. Zo kunnen we samen op een opbouwende manier aan je relatie werken en doorbreken we patronen van machteloosheid en afhankelijkheid.