Verlies en rouwverwerking

Je kunt veel verliezen in het leven. Een geliefde, je ouders, een kind. Maar ook, je baan, je huwelijk of de hoop op een kind. In alle gevallen is het belangrijk om te leren omgaan met je verlies. Dat is nooit makkelijk. Toch kun je er in de meeste gevallen, samen met familie en vrienden, na verloop van tijd mee omgaan en vorm geven aan je verlies. Maar soms lukt dit niet en loop je, bijna letterlijk, vast. In dat geval kan ik je helpen. Neem contact met mij op zodat je mij jouw verhaal kunt vertellen.

Om een verlies goed te kunnen verwerken, doorlopen we een aantal stappen:
Acceptatie van het verlies; Acceptatie van pijn en verdriet en van alle andere emoties zoals boosheid of angst;
Het leren geven van een nieuwe invulling aan je leven; Verlies en de daarbij behorende leegte dragen. Maar ook zien wat er nog wel is waar je blij mee kunt (leren) zijn.

Veel mensen lopen vast in dit proces omdat ze geleerd hebben hun emoties die nodig zijn om hun verlies te verwerken te onderdrukken. Daarbij kan ik je helpen.

Ik zal het hele proces samen met jou doorlopen en je ondersteunen tijdens de emoties die erbij horen. Op het eind van dit proces zal de pijn en verlies nog steeds bij je horen, maar je zult in staat zijn om door te gaan met je leven. Wij kunnen er een betekenisvolle ervaring van gaan maken.

Lees mijn artikel met 13 veel voorkomende klachten waar je mee te maken kan krijgen na verlies.

Maak bij mij een afspraak
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.