Stress

We hebben allemaal te maken met stress en het hoort bij het leven. Gezonde stress is de spanning die je voelt als je een praatje moet geven voor een groep of bij een sollicitatiegesprek. Gezonde spanning zorgt dat je alert kunt reageren en dat geconcentreerd te werk kunt gaan. Gezonde stress gaat dan ook weer weg als je haar niet nodig hebt.

Maar dan heb je ook ongezonde stress: langdurige stress. Langdurige stress is dan ook niet goed voor je gezondheid. Het verhoogt namelijk je cortisolspiegel en deze heeft veel invloed op je immuunsysteem.

Veel mensen lopen rond met langdurige stress en ze zijn zich vaak niet bewust van de gevolgen. Dat komt omdat de klachten pas later komen.

Ervaar je veel stress of ben je vaak gespannen? Neem dan contact met mij op en vertel mij jouw verhaal.

Je lijf moet herstellen van stress

Je lichaam heeft het te verduren gehad bij al die stress, daarom moet je lichaam weer kunnen herstellen. Als je lang stress ervaart, te vaak voorkomt of te heftig is, dan heeft je lichaam niet de mogelijkheid om tussendoor te kunnen herstellen.

In mijn therapie zijn 3 dingen heel belangrijk: Wat veroorzaakt bij jou stress? Kan je de stress herkennen aan de hand van signalen die bijvoorbeeld je lichaam je geeft? Hoe ontspan je of is dit iets dat je weer moet leren? Het is belangrijk dat je leert hoe stress weg kan vloeien. Want als je ontspant, dan kun je weer opladen!

Ik help je graag bij stress, daarnaast hect ik er ook veel waarde aan om je te leren hoe je kunt voorkomen om opnieuw in de negatieve stress te schieten.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.