Over Annet

Op mijn vierde werd na veel onderzoeken duidelijk dat ik een progressieve spierziekte had. Gelukkig had ik eigenwijze ouders die zich niet zomaar bij mijn ziekte neerlegden. Ze keken verder dan alleen de reguliere zorg en ontwikkelden desnoods eigen hulpmiddelen om de kwaliteit van mijn leven te verbeteren.

Er zijn altijd mogelijkheden
Het is mij met de paplepel ingegoten om ondanks tegenslag altijd naar mogelijkheden te kijken. Natuurlijk vond ik het niet leuk dat ik niet kon lopen en bewegen zoals anderen. Om met dit gemis en verdriet om te gaan ontwikkelde ik mijn eigen manieren. Achteraf gezien had dat raakvlakken met NLP en hypnotherapie. Het hielp mij om door te gaan en boven alle verwachting van de artsen en mijn naaste omgeving allerlei obstakels te overwinnen.

Toch ging ik op mijn 25e alsnog compleet onderuit. Mijn leven liep letterlijk en figuurlijk op rolletjes. De HBO studie maatschappelijk werk en dienstverlening had ik bijna afgerond. Ik was getrouwd en regelde mijn zorg met een PGB. En na een voorspoedige zwangerschap ging onze kinderwens in vervulling.

Mijn leven lag in puin
Maar na een fantastische zwangerschap overleed mijn dochter toen zij een half jaar oud was. Ondanks dat ik door mijn spierziekte al veel soorten verlies en tegenslag te boven was gekomen ging ik compleet onderuit. Mijn leven lag in puin en er volgde een lange zoektocht naar de juiste hulp voor de problemen waar ik tegenaan liep.

Alles wat ik voor die tijd dacht te weten en te kunnen werkte niet meer. Het hielp niet langer om positief te denken en te vechten voor de toekomst. Zelfs het besef dat ze na haar dood op haar manier nog wel bij me was maakte de pijn niet minder hevig.

Stapje voor stapje

Tijdens het rouwproces liep ik vast door allerlei lichamelijke psychische en relationele problemen. Ik moest mezelf en het leven weer opnieuw uitvinden. Met het besef dat ik dat niet alleen kon startte er een zoektocht naar allerlei vormen van hulp zoals Hypno-en regressie therapie, NLP en Creatieve Therapie. Stapje voor stapje overwon ik mijn problemen en kon ik weer gaan genieten.

Omdat ik had geleerd hoe je verlies met minder pijn en moeite kunt verwerken wilde ik anderen hier ook mee helpen. Met consulten, cursussen, workshops, lezingen en columns hielp ik de afgelopen jaren een paar honderd mensen met nieuwe inzichten weer op weg.

Hoop, inspiratie en vertrouwen
Nadat ik in 2011 een erkende therapie en coaching opleiding voltooide is uit al mijn ervaring mijn eigen praktijk in Almelo ontstaan. Mensen voelen zich bij mij snel op hun gemak omdat ze weten dat ik ook het een en ander heb meegemaakt. Mijn persoonlijke verhaal geeft ze hoop, inspiratie en vertrouwen. Want als ik het met mijn obstakels kan, kunnen zij het zeker! Dat het werk blijkt uit de enthousiaste verhalen die ik terug krijg.

Iemand uit het dal mogen zien klimmen ontroerd me elke keer weer. Het maakt mijn werk het mooiste werk wat er is….

Ervaringen van mijn cliënten
“Annet is rustig begripvol luistert goed en stelt de juiste vragen. Niks is raar of vreemd bij haar. Ik merk dat de therapie zijn vruchten afwerpt doordat de problemen die diep zitten worden aangepakt. Ik ben erg blij dat ik voor deze therapie heb gekozen. Ik kan het iedereen aanbevelen.” Marieke
Lees meer ervaringen

Neem contact met mij op
Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Neem telefonisch contact met mij op of vul mijn contactformulier in.