Algemeen

Wanneer ga je naar een therapeut? En als je er bent, kun je dan wel precies uitleggen wat je voelt of waar je last van hebt? Hoe kan een therapeut je eigenlijk helpen? Kan ik het niet beter zelf oplossen?

Mijn ervaring is dat bijna iedereen twijfelt over de eerste stap naar een therapeut. Wat je vragen ook zijn, het nemen van de eerste stap is belangrijk omdat het je zoveel gaat opleveren.

Veel klachten lijken eerst niet ernstig

Veel klachten lijken in eerste instantie niet ernstig. Iedereen loopt wel eens terug naar binnen om te controleren of het koffiezetapparaat of de strijkbout uitstaat, maar vanaf wanneer is het een dwangneurose? Iedereen heeft wel eens geen zin om naar zijn werk te gaan, maar vanaf wanneer is het een burn out? Iedereen maakt wel eens ruzie in een relatie, maar vanaf wanneer is het een nare gewoonte en een probleem voor jullie allebei?

Twijfel je of jouw vraag thuis hoort bij een therapeut? Je kunt mij altijd bellen en je situatie uitleggen.

Hoe kan ik je helpen?

Heel simpel. Een therapeut helpt je om inzicht te krijgen in je eigen emoties en gedrag. Eigenlijk leert hij je begrijpen waarom je bepaalde dingen doet, zoals je ze doet. Problemen die je altijd tegenkomt “Zo ben ik nou eenmaal” blijken eigenlijk helemaal niet zo te zijn: “Zo ben ik eigenlijk helemaal niet”.

Met behulp van een therapeut leer je weer echt keuzes te maken waar je blij en gelukkig van wordt. Hij geeft je handvatten om gebruik te maken van je sterke kanten en talenten. Hij leert je negatieve ervaringen om te zetten in wijze lessen over jezelf. Wijze lessen die je de volgende keer zullen helpen het hoofd te bieden aan problemen.

Maak vandaag een afspraak
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.