Traumaverwerking

Een trauma begint met een indrukwekkende en heftige gebeurtenis. Het trauma ontstaat als het je niet lukt om deze gebeurtenis te verwerken. En dat kan bijna niemand alleen. Daarom ben ik er om je te helpen. Neem in ieder geval contact met mij op en vertel je verhaal. Dat lucht al enorm op en is het begin van je verwerking. Daarbij werk ik met EMDR therapie.

In heel veel gevallen lijkt het alsof je er geen last meer van hebt. In werkelijkheid ligt de heftige emotie die de gebeurtenis bij je los gemaakt heeft opgeslagen in je onderbewustzijn. Ineens kan het weer losbarsten. Je hebt dan grip meer op je gevoelens, je kunt last krijgen nachtmerries, woedeaanvallen, je kunt je erg verdrietig voelen en onveilig.

De behandeling bestaat uit de volgende onderdelen

Veiligheid en vertrouwen herstellen
Als we samen aan de slag gaan, dan is het belangrijk dat jij je veilig voelt bij mij. Op deze manier kunnen we samen werken aan je herstel van vertrouwen. Verder maken we duidelijke afspraken over het verloop van de therapie.

Ontlading van het trauma en jouw gevoel daarbij
De herinnering ligt opgeslagen in je onbewuste geheugen en de prikkel die je van deze ervaring krijgt ligt opgeslagen in je zenuwstelsel. Het is belangrijk dat we samen je herinnering gaan verplaatsen van je onbewuste geheugen naar je bewuste geheugen.

We hoeven je traumatische gebeurtenis niet op te roepen. Met aandacht voor je adem, maak je op een natuurlijke manier contact met het onderbewustzijn. Zo komen de beelden en herinneringen vanzelf vrij; regelmatig geeft dat je een emotionele ontlading. Je zult merken dat je lichaam zich meer gaat ontspannen en dat je het trauma hebt verwerkt.

Neem contact met mij op
Maak een afspraak om te videobellen of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.